500 g kapra
3 veľké cibule
50 g zeleru
50 g feferónok
7
5 dl svetlého piva
kúsok masla
soľ
Cibuľu pokrájame na kolieska
zeler na kocky a feferónky rozdrvíme. Rozložíme ich na vymastený plech
posolíme a zalejeme pivom. Navrch položíme očisteného a osoleného kapra
prikryjeme a v rúre za občasného polievania šťavou dusíme cca 35 minút. Hotovú rybu vyberieme
šťavu so zeleninou varíme
kým sa neodparí na polovicu
potom ju prepasírujeme a omáčku dochutíme maslom a soľou. Vylejeme na naservírovaného kapra. Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.