4 porcie kapra
 400 g kyslej kapusty
 mäsový vývar
 2 cibule
 40 g masti
 rasca
 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Vyčisteného kapra umyjeme
 nakrájame na porcie
 osolíme
 okoreníme
 prudko opražíme v rozpálenej masti zo všetkých strán a odložíme do tepla.  	V masti po opekaní speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
 pridáme mletú červenú papriku a nakrájanú kyslú kapustu. Ochutíme rascou a udusíme do polomäkka. Potom vložíme opražné porcie kapra
 podlejeme trochou mäsového vývaru a udusíme domäkka. 	Podávame s varenými zemiakmi.‘
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.