4 porcie kapra
ocot
citrón
soľ
čierne korenie
drvená rasca
pomaranč
maslo
3 dl šľahačky
chren
sekané mandle
Porcie kapra omyjeme v octovej vode
pokvapkáme citrónom
osolíme a posypeme korením a rascou. Každú porciu na chrbte 2x narežeme a do rezu vložíme mesiačik pomaranča a necháme asi hodinu uležať
potom na horúcom masle rýchle opečieme. Potom zakryjeme a prepekáme ešte asi 10 minút. Kapra vyberieme
necháme odkvapkať a vychladnúť. Ušľaháme šľahačku a pridáme do nej jemne nastrúhaný chren. Porcie naukladáme na tanieriky a ozdobíme šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.