1000 g kapra
 500 ml bieleho vína
 2 mrkvy
 1 pór
 bambusové výhonky z konzervy (môžme nahradiť kalerábom alebo zelerom)
 20 g čiernych čínskych húb (mu-er)
 1 lyžica sójovej omáčky
 1 cibuľa
 1 petržlenový koreň
 1 mrkva
 2 klinčeky
 bobkový list
 50 g masla
 šťava z 1 citróna
 na hrot noža ďumbieru
 pol lyžičky mletého čierneho korenia
 1 a pol lyžičky soli.
            
                Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké kolieska
 pór umyjeme a nakrájame na tenké prúžky
 bambusové výhonky (príp. kaleráb alebo zeler) necháme odkvapkať a nakrájame na kratšie kúsky a čierne čínske huby namočíme do horúcej vody na asi 5 hodín. Z kapra odstránime chrbtovú kosť a ostatné kostičky
 zbavíme ho kož a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Cibuľu a očistený petržlenový koreň nakrájame nadrobno a spolu s bobkovým listom a klinčekmi povaríme vo víne
 ktoré sme rozriedili 500 ml vody. Potom pridáme kúsky rybieho mäsa
 na miernom ohni povaríme asi 3 minúty a odložíme na teplé miesto.  Pripravenú zeleninu (mrkvu
 pór
 bambusové výhonky a precedené čínske huby) opražíme na roztopenom masle asi 10 minút
 primiešame sójovú omáčku
 citrónovú šťavu
 mleté čierne korenie
 ďumbier a podľa chuti osolíme. Uvarené kúsky kapra posypeme opražnou zeleninou a ihneď podávame. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.