Marináda: 270 až 350 g filé z kapra (nakrájaného na plátky široké 5 cm)
1 bielok
1 čajová lyžička vínneho octu
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
fritovací olej
250 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky soli. Koreniny a pochutiny: 1 huba Judášovo ucho (namočená a povarená asi 2 minúty a potom nakrájaná)
2 sušené čínske huby (namočené a nakrájané na plátky)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 lyžica vody
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
1 čajová lyžička cukru
štipka mletého čierneho korenia
štipka soli.
Zmiešame marinovacie prísady. Rybu marinujeme asi 10 minút. Vo woku rozpálime väčšie množstvo oleja a kúsky ryby v ňom fritujeme
vždy niekoľko naraz
až je mäso biele. Rybu vyberieme a necháme odkvapkať. Olej uschováme na ďalšie použitie. Wok vytrieme dosucha
nalejeme doň kurací vývar a uvedieme do varu. Varíme pomaly na miernom ohni a vmiešame koreniace prísady. Niekoľko sekúnd necháme povariť a potom pridáme kukuričný škrob rozmiešaný s vodou. Vložíme rybu a varíme na miernom plameni
až omáčka zhustne. Pridáme huby a varíme asi 1 minútu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.