1 kapún (alebo väčšie kurča)
500 g paradajok (alebo paradajkového pretlaku)
120 ml vína
400 g mrkvy
400 g zeleru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
200 ml hydinového vývaru
sušený tymian
mleté čierne korenie
soľ.
Kapúna umyjeme
očistíme
osušíme a rozdelíme na 8 častí. Okoreníme. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hrubšie rezance. Paradajky umyjeme
prerežme na polovice a zbavíme ich jadrovníka. Dužinu nakrájame. Cesnak a cibuľu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno
cesnak na plátky. V pekáči zohrejeme olej. Kúsky kapúna osolíme a postupne z každej strany opečieme. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto. Mrkvu
cibuľu a zeler dáme do pekáča a dusíme asi 7 minút. Podlejeme trochou hydinového vývaru. Pridáme paradajky
cesnak a krátko spolu podusíme. Prilejeme víno
zvyšok vývaru a necháme prevrieť. Osolíme a okoreníme. K zelenine pridáme štipku sušeného tymianu. Na veľký pekáč dáme zeleninu
na ktorú poukladáme kúsky kapúna. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Dochutíme podľa potreby. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.