Očisteného a umytého kapúna rozdelíme na porcie
dáme na zohriate maslo alebo olej
prikryjeme a pečieme. Poloupečené porcie osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
pridáme očistené a umyté malé nové zemiaky
očistené a nakrájané artičoky
prikryjeme a dusíme. Počas dusenia hrncom občas potrasieme. Pred dokončením prípravy zalejeme kapúna pohárom červeného vína
pridáme lyžicu citrónovej šťavy
bobkový list
na hrot noža tymianu a dusíme spolu ešte asi 15 minút. Mäkké porcie urovnáme na mise
ozdobíme artičokami z konzervy
obložíme novými zemiakmi a všetko polejeme precedenou šťavou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.