500 g bravčového pliecka
500 g bravčového bôčika
2 až 3 hlávky kapusty
200 ml smotany
2 lyžice múky
kôpor
trocha octu
soľ.
Mladú kapustu očistíme
nakrájame a dáme povariť do osolenej vody. Potom precedíme. Bravčové pliecko a bôčik dáme do hrnca
navrch položíme celý kôpor a spolu s kapustou varíme v takom množstve vody
aby celý obsah bol vodou zakrytý. Podľa chuti dosolíme. Keď je kapusta a mäso mäkké
kôpor vyberieme. V smotane rozmiešame múku
vlejeme do kapusty a povaríme. Podľa chuti môžme pridať aj ocot. Podávame so zemiakovou kašou alebo s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.