250 g údeného bôčika (údenej krkovičky)
400 g kyslej kapusty
30 g masti
150 g zemiakov
30 g hladkej múky
mletá červená paprika
soľ.
Úené mäso zalejeme vodou
uvaríme do polomäkka. Vyberieme a nakrájame na malé kocky a vložíme naspäť do vývaru. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a uvedieme do varu. Z masti
nadrobno nakrájanej cibule
múky a mletej červenej papriky pripravíme zápražku
ktorú zamiešame do polievky a dovaríme. Nakoniec polievku podľa chuti osolíme. Podávame s osobitne uvarenými zemiakmi. Ku kapustnici môžme podávať aj zvlášť uvarenú údenú klobásu. Podávame s čiernym alebo bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.