250 ml mlieka
50 g margarínu
20 g droždia
300 g hladkej múky
300 g hrubej múky
50 g kryštálového cukru
trocha soli. Plnka: 600 g hlávkovej kapusty
5 g bravčovej masti
30 g cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Do vlažného mlieka pridáme cukor
soľ a droždie. Necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme margarín
vykysnuté droždie a vypracujeme vláčne cesto
ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3 cm hrubý plát. Z neho povykrajujeme kolieska o priemere 5 cm. Hlávkovú kapustu jemne nastrúhame
osolíme a necháme chvíľu postáť. Odstátu kapustu opražíme na masti
pridáme korenie
cukor a dusíme domäkka. Vychladnutou kapustou plníme vykrojené kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.