3 lyžice nastrúhaného tvrdého syra
4 vajcia
1 malá hlávka kapusty
1 cibuľa
50 g droždia
tuk
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú kapustu krátko povaríme v osolenej vode. Potom ju precedíme a necháme dobre odkvapkať z vody. Takto pripravenú kapustu nasekáme nadrobno a zatiaľ ju odložíme. Na rozpálenom tuku speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozdrvené droždie a pražíme. Až začne rozvoniavať
podlejeme troškou vody
pridáme nadrobno nasekanú kapustu a podusíme. Vlejeme rozšľahané vajcia spolu s nastrúhaným tvrdým syrom
troškou soli
mleté čierne korenia a miešame až do zhustnutia. Ešte teplú nátierku natierame na tmavý chlieb.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.