400 g hlávkovej kapusty
 4 lyžice paradajkového pretlaku
 50 g masti
 40 g hladkej múky
 1200 ml vody
 masox
 ocot
 cukor
 muškátový kvet
 mletá rasca
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                 	Kapustu zbavíme hlúbových častí
 nakrájame na tenké rezance a opražíme na masti spolu s mletou rascou. Pridáme muškátový kvet a mleté čierne korenie. Poprášime múkou
 podlejeme trochou vody a podusíme. Keď je kapusta takmer mäkká
 dolejeme zvyšok vody
 pridáme masox
 paradajkový pretlak a dovaríme. 	 	Dochutíme octom
 cukrom a soľou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.