400 g hlávkovej kapusty
4 lyžice paradajkového pretlaku
50 g masti
40 g hladkej múky
1200 ml vody
masox
ocot
cukor
muškátový kvet
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Kapustu zbavíme hlúbových častí
nakrájame na tenké rezance a opražíme na masti spolu s mletou rascou. Pridáme muškátový kvet a mleté čierne korenie. Poprášime múkou
podlejeme trochou vody a podusíme. Keď je kapusta takmer mäkká
dolejeme zvyšok vody
pridáme masox
paradajkový pretlak a dovaríme. Dochutíme octom
cukrom a soľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.