400 g hlávkovej kapusty
 40 g masti
 250 g zemiakov
 1200 ml riedkeho vývaru z kostí
 čierny chlieb
 mletá rasca
 soľ. 
            
                Hlávkovú kapustu zbavíme hlúbovitých častí
 nakrájame na tenké rezance
 opražíme na rozohriatej masti
 ochutíme rascou a posolíme. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky
 zalejeme riedkym vývarom a uvaríme domäkka. Čierny chlieb nakrájame na malé kocky
 nasucho opražíme a pridáme do polievky až na tanieri. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.