300 g bielej hlávkovej kapusty
200 ml kyslej smotany
200 g zemiakov
30 g masti
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
20 g hladkej múky
rasca
soľ.
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme na rezance nakrájanú kapustu
rascu a soľ. Všetko opražíme
zaprášime múkou
opäť opražíme
zalejeme vodou
pridáme očistené a nakrájané zemiaky a uvaríme domäkka. Dochutíme paradajkovým pretlakom a kyslou smotanou. Podľa chuti môžme do polievky pridať očistené
na plátky nakrájané párky
alebo nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.