300 g hlávkovej kapusty
4 veľké kapustové listy
50 g údenej slaniny
1 cibuľa
40 g masti
mäsový vývar
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme
nasekáme nadrobno a speníme na masti. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu
rascu
mleté korenie
soľ. Opražíme a udusíme domäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút. Vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Slaninu nakrájame na malé kocky
opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou. Plnkou naplníme pripravené kapustové listy
uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.