100 g prerastenej údenej slaniny
200 g syra mozarella
150 g nastrúhaného syra
1 malá biela hlávková kapusta
1 konzerva olúpaných paradajok
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
zväzok bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Kapustu očistíme
odstránime vonkajšie listy
hlúb vyrežme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Mozarellu nakrájame na malé kocky. Dobre odkvapkané kapustové listy rozložíme na pracovnú dosku a 3 až 4 listy navrstvíme jeden na druhý. Na listy dáme nakrájanú mozarellu a stočíme ich do závitkov. Olej rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu
nasekaný cesnak a opražíme do sklovita. Olúpané paradajky prepasírujeme a pridáme k cibuli. Okoreníme nasekanou bazalkou. Závitky navrstvíme do ohňovzdornej nádoby. Zalejeme omáčkou
ktorú sme ochutili soľou a mletým čiernym korením. Posypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme na grile asi 12 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.