600 g hlávkovej kapusty
200 ml kyslej smotany
40 g hladkej múky
1 cibuľa
30 g oleja
cukor
ocot
mletá červená paprika
drvená rasca
soľ.
Očistenú a umytú kapustu nakrájame na rezance
vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme mletú červenú papriku a kyslú smotanu
v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Povaríme
prilejeme ku kapuste a ešte spolu povaríme. Nakoniec dochutíme cukrom
octom a rascou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.