2 vajcia
2 žĺtky
500 ml mlieka
šľahačka
3 lyžice vody
90 g kryštálového cukru
2 lyžice práškového cukru
trocha citrónovej kôry.
Na panvicu dáme kryštálový cukor
zalejeme ho vodou a citrónovou šťavou
a keď sa roztopí
zosilníme plameň
aby sa roztok varil a zhnedol. Takto pripravený karamel nalejeme do väčšej formy alebo do niekoľkých malých formičiek a každou občas pohýbeme tak
aby karamel pokryl aj steny formy. Vajcia so žĺtkami a s práškovým cukrom rozšľaháme vidličkou
zalejeme vriacim mliekom
dobre vyšľaháme a nalejeme na karamel do formy. Formu postavíme do nádoby s horúcou vodou (voda má siahať iba do polovice formy)
prikryjeme vrchnákom alebo pomasteným papierom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Dobre vychladnutý karamelový krém opatrne vyklopíme na misu a ozdobíme šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.