375 ml smotany
1 vajce
2 žĺtky
1 lyžica rumu
4 lyžice cukru
1 vanilkový struk
1 čajová lyžička škorice
4 lyžice vody
štipka soli.
Do 4 nákypových formičiek s priemerom 7 cm dáme po 1 lyžici cukru a 1 čajovej lyžičke vody. Karamelizujeme 3 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Keby sa nám zdalo
ž cukor nehnedne rovnomerne
formičky otočíme. Žĺtky
vajce
soľ
a cukor vymiešame do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežme a dreň vyškrabeme. Spolu s 250 ml smotany a rumom zamiešame do vaječnej zmesi. Zmes rozdelíme na skaramelizovaný cukor do formičiek a každú prikryjeme priesvitnou potravinovou fóliou. Puding varíme 7 minút pri výkone 180 W
potom ho na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme. Puding pri hornom okraji nožom oddelíme od nádoby
vyklopíme na dezertné tanieriky a ozdobíme šľahačkou. Tip: K pudingu môžme zvlášť podávať karamelovú polevu; 80 g cukru a 2 lyžice vody dáme do nádoby a karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme 4 lyžice vody a 20 g masla a varíme 2 minúty pri výkone 500 W
kým sa karamel nerozpustí.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.