500 g kapra
 (alebo šťuky či zubáča)
 1 vajce
 200 ml mlieka
 300 ml paradajkovej omáčky
 1 cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 100 g strúhanky
 hladká múka
 masť
 soľ. 
            
                Očistené a vykostené rybie mäso pomelieme a premiešame so strúhankou
 vajcom a mliekom. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ju k rybe
 premiešame a sformujeme karbonátky
 ktoré obalíme múkou
 naukladáme na vymastený pekáč a upečieme v mierne vyhriatej rúre z oboch strán dozlata.  Upečené karbonátky preložíme do hrnca
 zalejeme paradajkovou omáčkou
 primiešame cesnak rozotretý so soľou a ešte podusíme asi 15 minút. Paradajková omáčka: Mrkvu
 petržlen a cibuľu očistíme
 nakrájame nadrobno a opražíme na svetlej zápražke pripravenej z 1 lyžice masla a hladkej múky. Pridáme 3 lyžice paradajkového pretlaku
 prilejeme rybací vývar
 osolíme
 okoreníme mletým čiernym korením a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Potom odstavíme
 pridáme lyžicu masla
 premiešame a precedíme. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.