500 g kapra
(alebo šťuky či zubáča)
1 vajce
200 ml mlieka
300 ml paradajkovej omáčky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100 g strúhanky
hladká múka
masť
soľ.
Očistené a vykostené rybie mäso pomelieme a premiešame so strúhankou
vajcom a mliekom. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ju k rybe
premiešame a sformujeme karbonátky
ktoré obalíme múkou
naukladáme na vymastený pekáč a upečieme v mierne vyhriatej rúre z oboch strán dozlata. Upečené karbonátky preložíme do hrnca
zalejeme paradajkovou omáčkou
primiešame cesnak rozotretý so soľou a ešte podusíme asi 15 minút. Paradajková omáčka: Mrkvu
petržlen a cibuľu očistíme
nakrájame nadrobno a opražíme na svetlej zápražke pripravenej z 1 lyžice masla a hladkej múky. Pridáme 3 lyžice paradajkového pretlaku
prilejeme rybací vývar
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Potom odstavíme
pridáme lyžicu masla
premiešame a precedíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.