4 kúsky vykosteného bravčového karé po 150 g
100 g kyslej smotany
250 ml bieleho vína
4 jablká
4 lyžice brusníc (alebo ríbezlí zaváraných na spôsob brusníc)
4 lyžice oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nasekanú cibuľu zmiešame s petržlenovou vňaťou
1 lyžicou smotany a s brusnicami. Osolíme a okoreníme. Jablká olúpeme
vrch trochu odkrojíme a vyhĺbime jamky. Naplníme ich pripravenou zmesou
vložíme ich do nádoby s vínom a na miernom ohni dusíme asi 10 minút. Medzitým zohrejeme olej a opečieme na ňom karé z oboch strán. Osolíme
okoreníme a dáme na teplé miesto. Jablká vyberieme
do vývaru dáme zvyšnú smotanu a spolu dohusta varíme. Podávame s omáčkou a s jablkami. Ako prílohu podávame zemiaky alebo ryžu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.