1 väčší karfiol
30 g parmezánu (ementálu)
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
1 malá konzerva paradajkového pretlaku
1 zeleninová paprika
2 lyžice mäsového vývaru
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 až 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou
speníme na rozpálenom oleji a pokvapkáme vodou
aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú vňať
paradajkový pretlak a mäsový vývar. Okoreníme a povaríme. Zelenú papriku zbavíme jadrovníkov a nasekáme. Polovicu primiešame k paradajkovému pretlaku a takto pripravenou omáčkou polejeme uvarený
ešte horúci karfiol
ktorý ešte posypeme nastrúhaným syrom a druhou polovicou nasekanej papriky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.