1 karfiol
2 lyžice oleja
100 g droždia
1 cibuľa
4 vajcia
pažítka
soľ.
Očistený karfiol uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. necháme odkvapkať a nadrobno ho rozsekáme. Natenko nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji a pridáme droždie. Miešame
až sa droždie rozpustí
zhnedne a vonia. Potom pridáme k nemu rozsekaný karfiol
na všetko rozklepneme vajcia
prisolíme a miešame
pokiaľ vajcia nezhustnú. Hotový pokrm môžme ešte podľa chuti prisoliť a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.