50 g údeného mäsa
1 lyžica masla
3 lyžice sladkej smotany
300 g karfiolových ružičiek
4 lyžice vody
2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Úené mäso nakrájame na kocky. Spolu s maslom vložíme do misky a opekáme 1 minútu pri výkone 600 W. Ružičky karfiolu umyjeme
pridáme k mäsu a zalejeme vodou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Karfiol dusíme prikrytý 14 minút pri výkone 500 W. Pridáme smotanu a petržlenovú vňať a všetko dusíme ešte 2 minútu pri výkone 600 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.