100 g hydinovej šunky
1 karfiol
1 cibuľa
ocot
olej
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Očistený a umytý karfiol rozoberieme a nakrájame na malé kúsky. Osolíme
okoreníme
pokvapkáme niekoľkými kvapkami octu a rastlinného oleja
zakryjeme a necháme jeden deň odležať. Na druhý deň pridáme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s jemne nakrájanou šunkou. Takto pripravenú zmes rozmixujeme. Nátierku natierame na opražný sendvič
ktorý pred podávaním posypeme pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.