100 g nastrúhaného tvrdého syra
100 g ochutenej majonézy
1 menší karfiol
1 lyžica kečupu
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka. Precedíme a nasekáme na menšie kúsky. Dáme do vhodnej nádoby
pridáme ochutenú majonézu
syr
podľa chuti trochu soli a korenia
kečup
zelenú petržlenovú vňať. Takto pripravené suroviny jemne premiešame. Nátierku natierame na tmavý chlieb alebo na nasucho opečené hrianky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.