100 ml mlieka
1 lyžica masla
400 g karfiolu
200 g brokolice
500 ml horúceho slepačieho vývaru
3 lyžice vody
1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
strúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol rozoberieme na ružičky. Odstránime hlúb a listy
ružičky umyjeme a spolu s maslom
petržlenovou vňaťou a mliekom dáme do hlbokej nádoby. Varíme prikryté domäkka 15 minút pri výkone 600 W. Pridáme slepačí vývar a v mixéri rozmixujeme na kašu. Ochutíme soľou
čiernym korením a muškátovým orieškom. Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky. Hlúb nakrájame na 1 cm kúsky. Dáme do nádoby s vodou a štipkou soli. Varíme prikryté 3 minúty pri výkone 600 W. Brokolicu necháme odkvapkať. Kúsky hlúbika rozdelíme do tanierov alebo polievkových šálok
zalejeme polievkou a ozdobíme ružičkami brokolice. Tip: Polievka bude lahodnejšia
ak do nej pred podávaním zamiešame 2 až 3 lyžice dotuha vyšľahanej šľahačky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.