1000 ml mäsového vývaru (instant)
1 hlávka karfiolu
500 g zemiakov
250 ml sladkej smotany
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ. Knedličky: 200 g klobásy
60 g kyslej smotany
1 viazanička petržlenovej vňate
citrónová šťava.
Mäsový vývar pripravíme podľa návodu na obale. Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Zemiaky olúpeme
umyjeme a nakrájame na kocky. Oboje varíme v 1000 ml vývaru asi 15 minút. Niekoľko ružičiek karfiolu vyberieme na tanier
ostatné roztlačíme vo vývare. Prilejeme sladkú smotanu a polievku ochutíme soľou
mletým čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Klobásu nakrájame
rozdrobíme
zmiešame so smotanou
nakrájanou petržlenovou vňaťou a trochou citrónovej šťavy. Zo zmesi formujeme malé guľky
ktoré vyvárame vo vriacej osolenej vode 5 až 8 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Do polievky vložíme ružičky karfiolu a klobásové knedličky. Dochutíme soľou a korením.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.