1 karfiol
 100 g zeleného hrášku
 30 g masti
 40 g hladkej múky
 200 ml smotany
 60 g nastrúhaného syra
 1200 ml vody
 muškátový kvet
 zelená petržlenová vňať
 soľ. 
            
                 	Karfiol rozoberieme na ružičky
 vložíme do osoleného bujónu
 pridáme zelený hrášok
 uvaríme domäkka a pretrieme cez sito.  Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
 ktorú zalejeme trochou vývaru. Povaríme asi 20 minút
 vlejeme do polievky a prevaríme. Pridáme smotanu
 nastrúhaný syr a muškátový kvet. 	Polievku odstavíme a dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.