Ë™ g karfiolu
1 lyžica masti
40 g tuku
40 g hladkej múky
1 žmľa
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.
Karfiol očistíme
umyjeme a celý uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme bledú zápražku
ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a povaríme aspoň 20 minút. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol
okoreníme mletým muškátovým kvetom a napokon pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať. Žemľu nakrájame na menšie kocky
opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Ak chceme mať polievku chutnejšiu
použijeme mäsový vývar namiesto vody. Chuť môžme vylepšiť aj jedným žĺtkom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.