450 g olúpaných kreviet
1 mrkva (nakrájaná na rezance)
70 g mladých strukov hrášku
2 zelené chilli papričky (nakrájané na rezance)
1 cibuľa (olúpaná a nadrobno nakrájaná)
2 nasekané strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
1 a pol čajovej lyžičky karí korenia
soľ.
Zohrejeme olej a cibuľu pražíme asi 2 minúty. Pridáme mrkvu a hrášok a pražíme ďalšie 2 minúty. Pridáme ďumbier
cesnak a krevety a za stáleho miešania oprážame asi 2 minúty. Posypeme mletým karí korením a pridáme soľ
zelené chilli papričky a 300 ml vody. Kukuričný škrob zmiešame s 1 lyžicou vody a pridáme ku krevetám. Mierne povaríme
až omáčka zhustne. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.