1 čerstvé pštrosie vajce
250 g údenej slaniny
250 g tvrdého syra (eidamská tehla). 150 ml mlieka
maslo
2 cibule
1 strúčik cesnaku
4 lyžice múky
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
2 čajové lyžičky soli.
Slaninu nasucho opečieme v panvici a vyberieme. V tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu a rozotretý cesnak a odstavíme. Pštrosie vajce dobre rozmiešame s mliekom
múkou a korením a v delenej panvici pripravíme viac menších porcií na masle. Potom dáme takto pripravené porcie na vymastený pekáč a posypeme postupne slaninou
cibuľou s cesnakom a nastrúhaným syrom. Zapečieme dozlata v predhriatej rúre. Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.