500 g kasselského karé (bez kostí)
250 ml studeného bieleho vína
550 g ananásových koliesok (z konzervy)
3 lyžice masla (prípadne margarínu)
500 g cibule
750 ml vody
mäsový vývar.
Karé umyjeme
osušíme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Na asi 30 minút ponoríme do bieleho vína. Precedíme
osušíme
víno odložíme. Cibuľu olúpeme
nakrájame na prstence. Ananás necháme odkvapkať
nakrájame na kúsky veľké asi 3 cm. Mäso
polovicu cibule a ananás uložíme do misiek. Na masle udusíme zvyšnú cibuľu dozlata
prilejeme biele víno a vodu. Privedieme do varu
varíme asi 1 hodinu
ochutíme mäsovým vývarom. Vývar precedíme do hrnca na fondue
necháme slabo vrieť na variči. Mäso
cibuľu
ananás striedavo napichujeme na vidličky a varíme vo vývare. Podávame s bielym chlebom
ľadovým šalátom
cumberlandskou omáčkou
surovou paradajkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.