Cesto:
8 vajec
3 lyžice kakaa
8 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky
Plnka č. 1:
štvrť litra mlieka
3 žĺtky
1 lyžica hladkej múky
1 lyžica kryštálového cukru
2 lyžičky vitakávy alebo ness kávy
Plnka č. 2: štvrť litra mlieka
1 karamelový puding
Okrem toho:
250 g masla
2 lyžice jahodového lekváru
4 lyžice práškového cukru
200 až 300 g orechov
biela čokoláda
Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Masu vylejeme na vymastený
múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút. Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli
kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.