250 g kelu
150 g nových zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g masti
majorán
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Z kelu odrežme tvrdé hlúbovité časti a nakrájame na rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti
pridáme nakrájaný kel a krátko opražíme. Zalejeme vriacou vodou
pridáme očistené a nakrájané zemiaky
rozotretý cesnak so soľou
korenie
rascu a soľ. Uvaríme domäkka. Tesne pred dovarením pridáme majorán. Podľa chuti môžme pridať sušené huby
nakrájanú údenú klobásu
alebo párky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.