250 g kelu
100 g húb
40 g tvrdého syra
3 vajcia
1 žmľa
1 cibuľa
40 g masla
40 g masti
strúhanka
mletá rasca
soľ.
Kel domäkka uvaríme v troche osolenej vode
precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti
pridáme huby
ktoré sme nakrájali na tenké plátky
rascu a soľ. Všetko spolu udusíme domäkka. Potom primiešame pomletý kel
opražíme a odstavíme. Žĺtka vymiešame s maslom a so soľou
pridáme vychladnutý kel s hubami
namočenú a pretretú žmľu
nastrúhaný tvrdý syr
tuhý sneh ušľahaný z bielkov a strúhanku podľa potreby. Zmes dáme do vymastenej a vysypanej formy na puding
uzatvoríme a varíme vo vodnom kúpeli
pripadne nad parou asi 40 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.