700 g bôčika
400 g chudého hovädzieho z krku. Môžme použiť aj bravčové plece alebo stehno.
Deň pred prípravou mäso nakrájame na plátky a každé osobitne nasolíme. Na bravčové mäso dáme na 1000 g 20 g soli a na hovädzie 25 g soli. Na druhý deň najemno pomelieme. Potom pridáme koreniny: 5 g čierneho korenia
5 g štipľavej červenej papriky
10 g mletej rasce
15 g sladkej papriky
2 stredne veľké strúčiky cesnaku. Všetko dobre premiešame. Dochutíme. Potom vymiesime rukami
aby sa zmes dobre spojila
vyformujeme roládu
dáme na plech
podlejeme vodou a dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri nižšej teplote. Podávame teplé alebo ako studený nárez. K teplej roláde sa výborne hodia uvarené zemiaky. K chladnej čierny chlieb a zeleninový šalát
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.