300 g jemnej klobásy
300 g norimberskej klobásy
300 g poľovníckej klobásy
1000 ml rastlinného oleja alebo 1000 g rastlinného tuku.
Jemnú a norimberskú klobásu vložíme asi na 10 minút do vriacej vody. Vyberieme a necháme ochladnúť. Všetky klobásy olúpeme
nakrájame na kocky o veľkosti asi 2 cm
poukladáme do misiek. Olej alebo tuk rozohrejeme v hrnci na fondue. Hrniec postavíme na varič
kúsky klobásy napichujeme na vidličky a pražíme v horúcom tuku. Podávame s ražným chlebom
kyslou uhorkou
olivami
naložnou cibuľkou
paradajkovým krémom s olivami
miešanou zeleninou v octe
jablkovou omáčkou s horčicou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.