350 g pečenej klobásy
4 paradajky
4 kusy póru
2 lyžice masla
2 lyžice lúpaných vlašských orechov
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky prelejeme horúcou vodou
olúpeme a nakrájame. Pór očistíme
vodorovne prerežme a nakrájame na dlhšie kúsky. Pečenú klobásu pomelieme na mäsovom mlynčeku a sformujeme frikandelky vo veľkosti orecha. V rozpálenom masle ich z každej strany opečieme dozlata a odložíme na teplé miesto. Pór dáme do výpeku
pridáme paradajky a krátko podusíme. Ochutíme soľou a korením. Pridáme frikandelky
premiešame a zohrejeme. Nakoniec posypeme nakrájanými orechmi. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.