Zoberieme rovnaké diely bravčového
hovädzieho mäsa a slaniny. Mäso odblaníme a pomelieme na 4 mm mreži. Slaninu nakrájame na tenké plátky
pridáme pomleté mäso a okoreníme. Na 1 kg dáme trochu sanitry
mletých klinčekov
10 g mletého čierneho korenia a 25 g soli. Mäso pomiešame a pomelieme na 8 mm mreži. Naplníme do hovädzích okrúhlych čriev
napárkujeme na malé kúsky a previažme špagátom. Navlečieme na palicu a asi 2 dni necháme sušiť v studenej komore. Úime pomaly na jasnočerveno. Tieto klobásy sú vynikajúce do kapusty.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.