Asi 10 kg hovädzieho mäsa nakrájame na kusy a zasolíme 200 g soli a 5 g sanitry. Na druhý deň pridáme 3 kg tvrdej slaniny a s mäsom najemno pomelieme. Ochutíme podľa potreby soľou
pridáme 15 g mletého korenia
5 g mletého koriandra a 20 g mletej rasce. Premiešame
pričom pridáme trochu vody
aby sa nám ľahšie miešalo. Naplníme do tenkých bravčových čriev. Rýchlo vyúdime teplým dymom a varíme asi 20 až 30 minút v horúcej vode.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.