75 g teľacieho mäsa bez kostí
150 g hovädzieho mäsa bez kostí
125 g bravčového mäsa bez kostí
1 vajce
160 g konzervovaného hrášku
70 g žmlí
60 g margarínu
25 g strúhanej žmle
70 g cibule
25 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso pomelieme
pridáme vo vode namočenú
vyžmýkanú žmľu
polovicu nadrobno nakrájanej cibule
soľ
korenie a strúhanku. Hmotu vypracujeme a tvoríme guličky
ktoré sploštíme na hrúbku 2 cm. Na dvoch tretinách tuku opražíme druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule
pridáme múku
krátko osmažíme
zalejeme vodou
dobre rozšľaháme
povaríme
precedíme. Klopsy opečieme na jednej tretine tuku do svetložlta
zalejeme pripravenou šťavou a dusíme asi 10 minút. Pred dovarením šťavy pridáme konzervovaný hrášok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.