175 g bravčového mäsa
150 g kabanosu
75 g údenej slaniny
50 ml smotany
220 ml mlieka
100 g cibule
50 g masti
140 g ryž
500 g kyslej kapusty
50 g tuku na pekáč
35 g strúhanky na pekáč
červená mletá paprika
soľ.
Na polovičnej dávke masti opražíme dozlata cibuľu
pridáme na malé kocky nakrájané mäso
zamiešame papriku
osolíme
podlejeme a dusíme. Na druhej časti masti udusíme kyslú kapustu
spolu s údenou slaninou
ktorú sme nakrájali na kocky. Pekáč vymastíme tukom
posypeme omrvinkami a vrstvíme kyslú kapustu
dusené mäso so šťavou
polodusenú ryžu
na kolieska nakrájanú klobásu
poslednú vrstvu tvorí kyslá kapusta. Všetko zalejeme mliekom
v ktorom sme rozšľahali kyslú smotanu a dáme do rúry zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.