220 g mletého chudého hovädzieho (alebo jahňacieho mäsa)
1 a pol lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry)
knedľové taštičky
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
2 nasekané jarné cibuľky
2 lyžice hladkej múky zmiešanej so studenou vodou na kašu
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu zmiešaného s 2 lyžicami vody
2 lyžice oleja na pražnie
fritovací olej
pol lyžičky soli.
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opražíme mleté mäso a cibuľu asi 3 minúty. Pridáme sójovú omáčku
soľ a víno. Mierne povaríme asi 2 minúty a potom primiešame zmes kukuričného škrobu a vody. Miešame na ohni do zhustnutia. Mäsovú zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Rozdelíme ju asi na 48 rovnakých dielov. Vezmeme okrúhlu knedľovú taštičku a do stredu položíme porciu plnky. Okraje taštičky navlhčíme kašou z múky a vody
spojíme ich nad plnkou
prehneme ich cez ňu a prstami stlačíme tak
aby sa spojili. Úhľadne ich vytvarujeme. Rovnakým spôsobom utvoríme aj ostatné knedle. Fritujeme ich v stredne horúcom oleji
vždy niekoľko kusov súčasne
až sú zlatohnedé. Necháme ich dobre odkvapkať na obrúsku. Podávame so zálevom z chilli omáčky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.