1000 g hovädzieho mäsa
100 g bravčovej masti
2 páry frankfurtských párkov
4 vajcia
2 lyžice oleja
700 g cibule
2 strúčiky cesnaku
8 zaváraných uhoriek
ocot
1 čajová lyžička celej rasce
1 čajová lyžička majoránu
3 lyžice červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme a nakrájame. Mäso prerežme napoly a nakrájame na hrubšie
menšie plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci zohrejeme masť
pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlata. Primiešame cesnak
rascu a majorán
krátko opražíme. Znížime teplotu a vmiešame papriku. Veľmi krátko opražíme a podlejeme studenou vodou. Premiešame a pridáme mäso. Zalejeme vodou
mäso musí byť ponorené. Ochutíme octom
soľou a korením. Na miernom plameni necháme prikryté pobublávať približne 3 hodiny. Vajcia uvaríme natvrdo. Necháme vychladnúť
olúpeme a prerežme napoly. Uvaríme párky
narežme na kúsky a na koncoch ich prerežme do kríža. Zavárané uhorky narežme na vejáriky. Guláš podávame ozdobený párkami
vajcom a uhorkou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.