1 kohút
100 g slaniny
150 g šampiňónov
1000 ml bieleho vína
100 ml koňaku
20 malých cibuliek (šalotiek)
2 lyžice oleja
1 až 2 lyžice práškového cukru
1 bobkový list
na hrot noža rozmarínu a tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Malé olúpané cibuľky
slaninu nakrájanú nadrobno a očistené šampiňóny opečieme na oleji dozlata. Pridáme očisteného
vypitvaného a rozporciovaného kohúta
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a opečieme zo všetkých strán. Potom ho posypeme múkou
pridáme rozotretý cesnak
bobkový list
rozmarín
tymian a dusíme. Víno s cukrom zohrejeme
horúce nalejeme na mäso a dodusíme domäkka. Potom porcie kohúta urovnáme na zohriatu misu a obložíme opečenými cibuľkami a šampiňónmi. Šťavu z pečenia
do ktorej sme zamiešali koňak
podávame osobitne v omáčniku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.