400 g bravčového mäsa
200 ml kyslej smotany
400 g ryž
400 g kyslej kapusty
50 g cibule
cesnak
60 g masti
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové mäso pomelieme a dáme ho na nakrájanú cibuľu
ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou. Pridáme soľ
roztlačený cesnak
korenie a rascu. Podusíme. Kapustu podlejeme vodou a dusíme. Ryžu opražíme na masti
osolíme
podlejeme vodou a dusíme. Na pekáč uložíme vrstvu kapusty
ryž a mäsa. Navrch dáme vrstvu kapusty a zalejeme kyslou smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.