2 hrušky (pevný druh)
2 jablká
400 g sliviek
3 lyžice cukru
kôra z pol citróna
kúsok škoricovej kôry.
Hrušky a jablká obielime
nakrájame na osminky a odstránime jadrovníky. Vložíme do nádoby a zalejeme 2 až 3 lyžicami vody. Ovocie dusíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W. Citrónovú kôru nakrájame na jemné rezančeky a spolu so škoricou a cukrom pridáme k ovociu. Primiešame umyté
prepolené a vykôstkované slivky. Prikryjeme a varíme 8 minút pri výkone 360 W. Ak ovocie pustí málo šťavy
v polovici varenia pridáme 1 až 2 lyžice vody.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.