1 kuře
80 cl koňaku
celá husí játra
120 g sterilovaných žampiónů
špetka chilli
tlučený hřebíček
Čisté kuře podélně rozpůlíme a uvaříme v koňaku do poloměkka. Jednu půlku naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme pokrájenými žampióny a posypeme špetkou koření chilli. Obě půlky dáme do pekáčku
podlijeme zbylým koňakem a v předehřáté troubě dopečeme do měkka.
Jako přílohu podáváme hranolky opečené nasucho.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.