1000 g konskej sviečkovice
30 g masla
50 g bravčovej masti
2 strúčiky cesnaku
hladká múka
soľ.
Odležané mäso
ktoré bolo niekoľko dní naložné v marináde
očistíme od zeleniny a osušíme. Ak sme ho pred marinovaním nezbavili blán a šliach
urobíme to teraz. Potom ho nakrájame na bifteky
ktoré ľahko naklepeme a zarovnáme
dôkladne natrieme vymiešaným cesnakom
osolíme
poprášime múkou a opražíme na rozpálenej masti z obidvoch strán tak
aby vnútri zostali ružové. Hotové bifteky urovnáme na zohriatu misu
do šťavy pridáme maslo
prilejeme trocha vody a povaríme. Šťavu podávame osobitne v omáčniku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.